1786195%20%281%29.jpg

Nykyisin pitää kuulemma ennen häitä käydä tarkistamassa, ettei vihkipapin ulkonäkö vain pilaa ylevää unelmahäitä. Lisäksi tulee varmistaa, että jokainen häävieras tuo mukanaan riittävän arvokkaan lahjan. Jotkut ovat hääkutsuihin asettaneet lahjoille muutaman sadan euron rahallisen minimitason, he kun ovat niin kovasti nähneet vaivaa muutaman tunnin eteen.

Häätilaisuus pitänee olla niin mieleenpainuva, ettei muutaman kuukauden kuluttua tapahtuva erokaan tunnu kovin pahalta – se kun saattaa raivata tilaa uusille hääjuhlille ja kokemuksesta kohonneille lahjavaatimuksille.

***

Filosofi Nietsche kirjoitti Zarathustrassaan:

Voi! Tulee halveksuttavimman ihmisen aika, hänen, joka ei enää osaa halveksua itseänsä. Katsokaa! Minä näytän teille viimeisen ihmisen.

 ”Mitä on rakkaus? Mitä on luominen? Mitä on kaipaus? Mitä on tähti?” – näin kysyy viimeinen ihminen räpyttäen silmiänsä. Maa on silloin kutistunut pieneksi, ja sen päällä hyppii viimeinen ihminen, joka tekee kaiken pieneksi. Hänen sukunsa on häviämätön kuin maakirppu; viimeinen ihminen elää kauimmin. ”Me olemme keksineet onnen” – sanovat viimeiset ihmiset räpyttäen silmiänsä.

***

Onnellisia lienevät ne, jotka ovat saavuttaneet iän, jolloin kutsuja satelee lähinnä hautajaisiin – niihin kun ei vielä ole asetettu kovin suurta rahallista pääsymaksua (ellei perintöveroja katsota sellaiseksi).