mina.jpg

Yhdeksän vuoden ajan olen ”vuodatellut Vuodatukseen.” Artikkeleita on kertynyt 475 kpl. Niistä suurin osa on koskenut hengellisiä ydinteemoja.

Kiusalliseksi ongelmaksi on muodostunut se, että artikkelit turhan usein häviävät etusivulta (saattavat tosin palata huomautuksen jälkeen).

Vuodatuksen toimitusjohtaja Holmilan mukaan blogistossa ei harjoiteta aktiivista moderointia, vaan kyse on ”välimuistin ominaisuuksista”.

En voi olla ihmettelemättä sitä, että sokea välimuisti iskee valikoiden juuri minun artikkelieni kohdalla – etenkin silloin, kun kirjoitus sisältää hieman tavanomaisesta poikkeavia teologisia näkemyksiä (jotka tosin useimmiten nojaavat vakavasti otettavien tutkijoiden julkaisuihin).

Omasta mielestäni en ole harjoittanut yllytystä kansanryhmää kohtaan, saati syyllistynyt rasismiin tai yksilöiden tietoiseen loukkaamiseen. Muutakaan lain edellyttämää syytä kirjoitusteni poisteluun ei pitäisi löytyä, joten ”välimuistin” temppuilu lienee sananvapauslain vastaista.

Hieman kriittisyyttä sisältävä suhtautuminen raamatun ja kristillisten tunnustusten auktoriteettiin ei enää nykyisin saisi olla mikään ”kuoleman synti”, mikäli pahasti sammumassa oleva ”hengen palo” aiotaan saada tämän päivän ihmisiä tyydyttävässä muodossa uudelleen viriämään.

Olen joskus kirjoittanut, että keskiajan saarnamiestä, Mestari Eckhartia, tultiin kuulemaan jopa satojen kilometrien päästä - jalkaisin. Nykyisiä saarnoja ei vaivauduta tulla kuulemaan edes muutaman kilometrin päästä autolla. "Suola on ilmeisesti menettänyt makunsa", eikä tuoretta suolaa vaivauduta kaivamaan riittävän syvältä, kaikkien katoavien muotojen tuolta puolen.

***

Nyt kuitenkin kiitän kaikkia kärsivällisiä lukijoitani jättäessäni tämän blogiston omalta osaltani rauhaan. Samalla toivon, että minua viisaammat (ja välimuistin läpäisemät) alkaisivat kylvää tänne sellaisia ”hengen siemeniä”, jotka voivat itää ja tuottaa hedelmiä myös materialismin kovaksi tallomassa maaperässä.

Antoisia aikoja kaikille lukijoille ja kirjoittajille!

 

Kokoelma (82 kpl) "vuodatuksiani" löytyy alla olevasta linkistä pdf-muodossa (e-kirjana):

http://www.netikka.net/studiomielty/vuodatuksia.pdf

Kirjoittelen tästä lähtien Blogspotiin, jossa ei ole "teologisesti valikoivaa välimuistia"

http://kalervomielty.blogspot.fi/